ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Lyft upp Ribeiro mot Skövde

Statistikverktyget WyScout är ett perfekt tidsfördriv uttråkade statistiknördar. I verktyget hittar vi en hel del intressanta saker, saker vi hoppas VSK inser och agerar efter. Statistik ska självklart tas med en nypa salt, men i några fall känns det som det är dags för VSK att flytta runt lite i laget för att få ut maximal effekt.

Flytta upp Ribban på mittfältet

Ribeiro har fått en del kritik i år. Han lyser inte lika starkt som förra året är mångas åsikter. Men statistiken säger något helt annat, han är en stjärna när det gäller passningar, smarta passningar, han flyttar bollen mest av alla spelare, han är bra på att få bollen till sista tredjedelen. Vi kan fortsätta. Ribeiro är en riktigt bra fotbollspelare för Superettan.

MEN. Han är inte en bra mittback. När det gäller exempelvis vunna luftdueller i eget straffområde tillhör han botten med ynka 40%. Det har straffat sig, och inte bara en gång.

Vårt förslag är att flytta upp Ribeiro till mittfältet. Ge Pedro en fri roll där han kan använda sina bästa egenskaper på bästa sätt. Där han slipper vara sista utpost utan kan röra sig mer fritt i både uppspel och anfallspel.

Degerlund från start

Degerlund är lång. Han vinner mycket dueller. Men har en brist med sina fötter. Men vi tror att om vi ska kunna klara av denna säsong med ett fortsatt kontrakt i Superettan även 2023 så behöver backlinjen en rejäl omstrukturering. Vi måste vinna våra dueller, vi får exempelvis mot Skövde inte förlora straffområdet, för då blir det tveklöst en förlust mot seriens absolut vassaste lag i luften.

Hoppas Frederic är redo

Idag torsdag gör Frédéric Nsabiyumva sin första träning. Han ska enligt utsago vara det bästa nyförvärvet vi gjorde i somras, och vi hoppas verkligen det stämmer. Vi behöver en tydlig förstärkning i backlinjen om vi ska ha en chans att klara oss kvar. Två träningar innan match må vara tufft, men vi håller alla tummar att Frederic både är redo rent fysiskt, men även så bra som vi alla hoppas.

Förslag på startelva mot Skövde

Målvakt: Fagerström (om han är frisk. Annars Svensson)

Backlinje: Rask – Frederic – Degerlund

Mittfält: Gefvert – Ribeiro – Magnusson – Pawlick – Ask

Anfall: Johansson – Granath

Vi önskar mer fysik, mer längd, och framförallt Ribeiro på mittfältet. Allt detta kommer behövas mot ett fysiskt starkt Skövde. Därför vill vi också se en fysiskt stark Pawlik på mittfältet.

Kom ihåg att cykla ner till Iver Arena på lördag klockan 15.00 och stötta VSK till tre poäng. VSK behöver faktiskt allt stöd de kan få. Och din närvaro kan göra skillnad!

Heja Sport

Facebook Comments Box