ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför Örebro SK – 12 Mars 2022

Trots att VSK hade väldigt många tillbaka i senaste matchen mot nykomlingen Skövde AIK så var prestationen på plan usel. Nu väntar en träningsmatch mot en annan nykomling Örebro SK fast som degraderats från Allsvenskan. Undertecknad var i kontakt med tränaren Kalle Karlsson och frågade om han skulle matcha laget annorlunda nu när bara tre träningsmatcher återstår.

– Vi gör inget annorlunda till den här helgen. Däremot behöver vi spela betydligt bättre än vi gjorde i förra matchen! Vi har tittat på vad som gick snett i uppspelsfasen mot Skövde så det ska vi kunna undvika att upprepa

För spelet behöver verkligen bli bättre, det är nog alla överens om. Lagkapten Simon Johansson utvecklar.

– Det som fungerat mindre bra är anfallsspelet överlag, samtidigt har vi en ganska krävande spelidé som kräver mycket kvalitet av oss spelare. Vi har inte riktigt lyckats få till det än. Om vi exempelvis jämför med Skövde som bara slår långt så är det ingen svår idé, vår kräver mer tid! Det som har varit bra tycker jag är försvarsspelet överlag, tycker vi satt en fin grund där och har visat god inställning. Vi har några veckor kvar där vi kommer hinna slipa till anfallsspelet och bygga upp relationer.

När undertecknad undrade hur många matcher som behövs för att spela ihop laget så utvecklade Simon Johansson sitt svar.

– Jag tror att man behöver 2-3 matcher med en startelva som får förtroende och tryggheten med varandra. Nu i veckan har det sett bra ut med personal så inför sista veckorna finns det chans att bygga en stark elva inför premiären!

Både Kalle och Simon är nöjda med försvarsspelet, undertecknad får ändå hålla med här. Trots stort skadefrånvaro har målen de flesta av målen kommit mot Allsvenskt motstånd, mot övriga har det varit högst ett mål per match. Vilket ändå är godkänt under de premisser försvaret har haft.

Nu ligger fortfarande prioritet på att hämta in en till mittback, Herman Ottosson lär meddela att det fanns många mittbackar att välja mellan men svårigheten var att hitta rätt typ av mittback. Provspelaren Alex Douglas får chansen igen, sist han bara göra en träning men ska få en mer rättvis chans att visa upp sig.

Det vore bra med en mållös Erik Björndahl så att han fortsätter ruttna bort i ÖSK och kan bli aktuellt för ett lån i sommar.

//HL

Facebook Comments Box