ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför Fagersta Södra IK

I dag kommer VSK ställas mot Fagersta Södra Idrottsklubb i TV021 CUP, vinnaren i cupen kommer få spela i Svenska Cupen nästa år och är därmed viktig för VSK.

Fagersta Södra IK spelade så sent som 2016 i division 4 men huserar just nu i division 3 Södra Norrland. Årets ambition är att nå minst kvalspel till division 2. Dock har de höga ambitionerna stött på patrull då man bara nått två oavgjorda på de tre inledande matcherna. Till VLT säger sportchefen Patrik Salminen att laget har åkt på några skador på spelare som är tänkta för startelvan. Bland dem finns skyttekungen William Klasén där det är oklart om han kommer till start. Den andre nyckelspelaren lagkaptenen Joakim Larsson verkar dock vara redo för spel.

I F SIK finns några unga spelare värda att ha koll på. Bader Aldeen (född 2000), Alireza Ahmadi (2001) och Ehsan Hosaini (2001) är alla tre ordinarie i laget och vill säkert visa upp sig från sin bästa sida när de möter VSK.

Hos grönvitt är det ingen dålig trupp TAF tagit ut. Vi räknar med att spelare som inte fått så mycket speltid kommer få chansen i första hand. En tänkbar startelva skulle kunna se ut så här:

Fagerström – Custovic, Tsouka, Svensson, Persson – Johansson, Sarr, Span – Tronêt, Safari, Nushi

Det som är extra kul är att Fagersta gör en stor grej av detta och försöker slå sitt publikrekord på 500 personer med hjälp av den här matchen och storfrämmandet från Västerås. Det är precis så som DM bör vara genom att VSK skapar fest ute i länet och intresse för den lokala fotbollen.

Facebook Comments Box