ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ikväll kickar vi igång bandysäsongen

Ikväll kickar vi igång bandysäsongen. Motståndaren är en föga glamorös sådan, Frillesås och skådeplatsen, ABB Arena, ja den ger heller inte några utslag på charmskalan ärligt talat. Det är kallt, betongigt och lär inte vara mer än halvfullt. Det är dock en skön känsla att kliva in där. Möta bekanta ansikten, tugga på en korv, sörpla på kaffet och analysera matchen kvarten innan avslag.

Underhållningen vi erbjuds nedanför oss när vi väl intagit våra läktarplatser är också av högsta klass. Det är värt att poängtera i tider då lokalmedia närmast hyser en abnorm fokus på hockey och fotboll.

Kvällens match kanske inte blir minnesvärd, men den är början på en resa som har alla förutsättningar att bli episk. Vi vet hur det sett ut tidigare år. Michael Carlsson har alltid fått ihop laget till slut. Fått dem att spela den nära nog bästa bandyn i hela elitserien, när almanackan väl tagit sig till skarven av februari och mars.

Problemen tidigare säsonger har varit att VSK tvingats spela ihop ett till stora delar nytt lag. Det har tagit tid. Det har kostat platser i elitserietabellen.  I mars har man fått betala priset av det i form av förlorad hemmafavör mot några av sina tuffaste konkurrenter när det vankats slutspel.

Det har resulterat i förluster med minsta möjliga marginal mot blivande finalister som AIK och Villa.

I år är läget mer gynnsamt. Istället för att ha tappat ett gäng tongivande spelare har man fått behålla grunden och i sin tur kunnat tillfoga ett verktyg som saknats i den annars välfyllda verktygslådan. I Christoffer Fagerström har man nu en sylvass målskytt som ger laget ytterligare en dimension.

Det blir således ytterst intressant att se en VSK-upplaga som inte behöver omjusteras utan står redo från första avslag. Det är några lag som slåss om guldet. VSK är ett av dem. Villa och Edsbyn två andra. Säkert kommer några ytterligare lag att blanda sig i, inte minst Bollnäs med Erik Pettersson som nytillskott.

Hur som helst så blir det en säsong att se fram emot, där VSK har förutsättningar att leverera från första start, där VSK behöver slå an tonen direkt.

VSK må ställas mot en oglamourös motståndare imorgon och ABB Arena kan vara mer än lovligt betongig. Det är dock början på en häftig resa. En resa med den tydliga destinationen Uppsala. En resa som längs vägen kommer bjuda på mycket högklassig underhållning.

Jag hoppas också att resan lockar tillbaks en och annan gammal supporter. Det förtjänar laget där anfall alltid är bästa försvar, där en dribblingsräd alltid går före någon form av cynism. I dagens idrottsvärld är man ett ganska unikt lag vilket förtjänat och förtjänar så mycket mer rubriker än som varit fallet.

Kvällens marsch från Aros Pizzeria känns åtminstone som ett embryo till ett pånyttfödsel.

Så ser fram emot att ses ikväll. Få möta funktionärerna vid entrén, ungdomslagens föräldrar som tappert serverar korv, kaffe och annat. Ge en analys på vägen upp på läktasektionen innan i spänner våra säkerhetsbälten och gör oss redo för en häftig resa som inte är över förrän vägskyltarna visar Uppsala och Studenternas.

Facebook Comments Box