ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Hur Marcus Linday hamnade i VSK

Den 18 juli spelade VSK en träningsmatch mot IK Sirius på Lötens IP, all uppmärksamhet riktas mot nyförvärvet Ibrahim Diabate som ska göra sin första start. I truppen finns även en hel del provspelare, lokala spelare i form av Linus Svensson och Jakob Rylander och även en internationell mittback, men det finns också en spelare från Assyriska Marcus Linday.

När matchen kickar igång, i halvtid ligger VSK under med 4-0. I halvtids så får Marcus Linday chansen, det går att beskriva honom en ung Pirlo eller Ask som går ut dominerar mittfältet. Efter en kort stund så sker något som sällan händer, Alexander Rubin springer ut till VSK och de supportrar som finns på plats. Rubin är väldigt tydligt att det får absolut inte komma ut någonting kring Marcus Lindays prestationer på plan, det är locket på som gäller. Alla har sett med sina egna ögon vad det här är för spelare och kommer ihåg vad som hände för ett år sedan.

För ett år sedan provspelade Ibrahim Fofana för VSK och mot AIK på Spånga IP valde man att testa honom. Fofana var dominant och precis den defensiva mittfältaren var ute efter. Men på plats var även Hammarbys representanter och såg hur dominant han var, dagen efter matchen var han förlorad och skrev sedemera kontrakt med bajen och ruttnade sedan bort i deras farmalag. Vis av denna erfarenhet förstod alla att det är bäst att hålla klaffen, blir det offentligt så är risken att fler klubbar blir intresserade.

Med Linday plan vänder VSK matchen och vinner tillslut med 5-4. Men VLT då? Varför skrev de ingenting? VLT hade så klart en reporter på plats men har inte märkt någonting av det som skett på planen utan har fokuserat mest på nyförvärvet Diabate som gör två mål för dagen. När VLT reportern efter matchen plikttroget frågar om vilka provspelare som utmärkt sig så nämner inte Rubin utan lyfter upp de lokala spelarna istället.

Det är otroligt med tanke på hur många som ändå vetat om vad som hände på Lötens IPs och VSKs intresse att det inte läckt ut något.

När jag luskade kring detta i somras så var VSK redan sugna på att ta honom i sommarfönstret, men förmodligen har Assyriska haft en för hög prislapp och nu ansluter han till VSK som bosman istället. Som jag har förstått det har Lindays pappa haft ett gott öga till VSK och gärna sett att han hamnar hos oss.

Hur bra är då Linday? Det är såklart ett stort steg att ta klivet från Division 2 till Allsvenskan, vi måste se denna värvning på sikt. Om han är så bra som det sägs kommer det finnas både klubbar i division 1 och Superettan som är intresserade av att låna ut honom.

Med tanke på att tränarstaben har ofta lyckats med sina nyförvärv så ska det bli spännande och se vad Marcus Linday går för.

//HL

Facebook Comments Box