ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Genomgång av VSK – Fantasy Allsvenskan

I år kommer VSK för första gången vara med i Fantasy Allsvenskan, för att underlätta för er och för utomstående så ger vi våra bästa tips på vilka spelare i VSK man ska akta sig för och vilka som kan vara ett rejält fynd.

Målvakter

Anton Fagerström, 4,5 miljoner
Johan Brattberg, 4 miljoner
Elias Wahl, 4 miljoner

Anton Fagerström för 4,5 miljoner är det bästa valet i VSK backlinjen, höll nollan i hälften av matcherna han spelade förra året. VSK har en bra backlinje så det är inte omöjligt att det kan bli en hel del nollor. Anton kommer starta samtliga matcher han är hel, har dock haft skadeproblem så det är inte omöjligt att Johan Brattberg kommer få stå en hel del matcher men Anton lär vara första valet. Utifrån prisbild är det bara Anton Fagerström som är värd att välja, skulle han spela hela säsongen kan det vara ett rejält fynd.

Backlinjen

Simon Gefvert, 5,5 m
Max Larsson, 5 m
Herman Magnusson, 4,5 m
Freddy Nsabiuymva, 4,5 m
Alex Douglas, 4,5 m
William Kaastrup, 4,5 m
Mikael Marquest, 4,5 m
Isak Jönsson, 4,5 m
Alexander Warneryd, 4,5 m
Umit Aras, 4 m

Utifrån att det skiljer väldigt lite i prisnivå mellan spelarna så är det ologiskt att inte välja bland de som troligen startar, Gefvert, Larsson, Magnusson, Nsabiumva och Douglas.

Om VSK lyckas hålla lika många nollor som förra året så kommer försvararna kunna plocka en hel del poäng, spelare som Freddy och Simon Gefvert kommer spela varenda minut och plocka lite poäng den vägen. Freddy är duktig på huvudet och Simon Gefvert kommer säkert göra någon balja men framförallt en hel del assist. Tycker kanske att Simon Gefvert är ett av de största fynden i VSK då han räknas som försvarare när han kör wingback och en viktig motor i VSKs anfallsspel.

Mittfältet

Simon Johansson, 5,5 m
Patric Åslund, 5,5 m
Henry Offia, 5 m
Samuel Asoma, 5 m
Jens Magnusson, 5 m
Matheo Ahlinvi, 5 m
Marcus Linday, 4,5 m
Alex Lindelöv, 4,5 m
Aly Coulibaly, 4,5 m
Pedro Riberio, 4,5 m

Eftersom det skiljer så lite i prislappen här så är det VSK spelarna som beräknas få mycket speltid som har värde, Simon Johansson, Patric Åslund, Henry Offia, Matheo Ahlinvi och Marcus Linday. Av dessa spelare så vill jag lyfta fram Simon Johansson som är den som är mest poängfarlig av våra mittfältare och gjorde 5+8 förra året.

Anfallare

Jabir Abdihakim Ali, 5,5 m
Ibrahim Diabate, 5,5 m
Julius Johansson, 5 m
Liam Larsson, 4,5 m

Tror både Ibrahim Diabate och Jabir Abdihakim Ali kommer göra en hel del mål, utmaningen här är att ingen av dem kommer vara given i startelvan utan jag tror utifrån mostånd så kommer antingen Diabate eller Abdihakim starta. Tror inte Liam Larsson kommer få speciellt mycket speltid i år, Julius Johansson åkte på en skada under försäsongen och har inte kört en enda match än och oklart var han står. Skulle inte välja någon VSK anfallare i mitt fantasy team då ingen av dem kommer starta varje match.

Du kan gå med i Anno 1904 egna serie genom följande länk: https://fantasy.allsvenskan.se/leagues/auto-join/d28o6x

Facebook Comments Box