ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

FÖRSÄSONGSKOLLEN


Anno 1904 fortsätter att bevaka försäsongen i norrettan och kan informera att två förmodade topplag har skrällt mot meriterat motstånd på sistone.

NYKÖPINGS BIS–SMEDBY AIS 4–0
Nyköping vann behagligt mot division 3-laget Smedby AIS med fyra mål, alla anfallare nätade. Det som är intressant är att Nyköping har valt att gå på tre mittbackar och testade ett 5-3-2-system. På pappret har Nyköping kanske det bästa försvaret i norrettan och då är det rätt logiskt att testa med tre mittbackar när de håller så hög kvalitet.

SANDVIKENS IF–SYRIANSKA IF 8–0
Sandviken skulle egentligen mött ”Bissarna” hemma, men de ställde in för att möta Åtvidaberg istället och då fick västeråslaget hoppa in som ersättare. Sandviken körde över Kerburan med hela 8–0 efter att VSK-bekantingen Marcus Hägg gjort det första målet för året. Den målfarliga statistiken från division 2 tycks hålla i sig då de gjorde hela 95 mål och det ska bli intressant och se vad de kan göra mot mer meriterat motstånd. Till VLT säger Syrianska till sitt försvar att de ställde upp med kort varsel och några spelare kunde inte ställa upp, så de var tvungna att fylla på med juniorer.

DALKURD FF–VSK FOTBOLL 5–1
Säsongens första försäsongsmatch slutade med en klar förlust mot topptippade superettalaget Dalkurd. Hemmalaget hade större delen av bollinnehavet och när de fick en målchans så satte de bollen, målchanserna var inte så många fler än målen. VSK hade visserligen sina chanser men kunde inte förvalta dem lika bra, två stolpträffar och ett missat friläge. Av provspelarna så gjorde Calle Svensson en bra insats, överraskade gjorde Andreas Helmersson som öst mål in i division 4 och skapade en hel del mot Dalkurd.

KARLBERGS BK–ENSKEDE IK 2–1
Ett blekt Enskede fick stryk av #kvalvaka-kändisarna Karlbergs BK trots att de tog ledningen via en straff som sattes dit av nyförvärvet Stefan Ostojic. I slutändan ska det enligt Enskede själva ha varit en rättvis seger för Karlberg.
ARAMEISK-SYRIANSKA IF–SUNDBYBERGS IF 3–2
Nykomlingen Arameisk-Syrianska besegrade division 2-laget Sundbyberg med 3-2, avgörande målet gjordes av nyförvärvet Henok Berhane, en lovande ytterback som hämtats från Eskilstuna City. Provspelaren Filip Tasic (Djurgårdens IF) visade upp sig genom att göra de två inledande målen för Arameisk-Syrianska.

IFK LULEÅ–BODENS BK 3–1
I första halvlek hade Boden ledningen, men det högre tempot gjorde att orken till slut tröt för Boden och Luleå kunde vinna med betryggande 3–1.

DEGERFORS IF–IK BRAGE 0–1
Norrettans första skrällseger stod IK Brage för som slog Degerfors med 1–0 efter att Linus Zetterström slagit till på en hörna. Degerfors hade bollinnehavet i matchen, men vad hjälper det när de inte nätar. Brage har gjort starka värvningar som Johan Eklund och Simon Stenberg, och har säkert ambitionen att vara ett topplag i år. Det pratas om att de kan bli en av huvudfavoriterna.

ÅTVIDABERGS FF–NYKÖPINGS BIS 4–0
”Bissarnas” andra match i veckan blev en klar förlust mot Åtvidaberg, och de fortsatte köra med tre mittbackar. Det fanns en kanadensisk provspelare på plats vid namn Guiliano Frano, och med tanke på klubbens positiva historik med spelare från Nordamerika är det inte konstigt att de ger fler chansen därifrån.

ASSYRISKA FF–IF BROMMAPOJKARNA 1–4
Det blev en klar förlust för Assyriska mot fjolårets seriesegrare i norrettan. Bästa spelare i hemmalaget var Simon Strand som är alldeles för bra för division 1, men ett skuldtyngt Assyriska vill ha bra betalt för sin guldklimp för att släppa honom. Bland provspelarna hittar vi Leffe Bergs son Simon Berg som fick hoppa in i andra halvlek, samt Isa Demir som inte förlängde AFC United.

SYRIANSKA FC–AKROPOLIS IF 0–2
Ett styrkebesked från Akropolis som vann rättvist mot Syrianska. De var nära att utöka till 3-0 i slutminuterna och visade att de kan vara målfarliga trots att Luca Gerbino Polo lämnat för BP. Syrianska hade visserligen några provspelare och saknade fyra nyförvärv, men hade ändå en stark startelva. I Akropolis hittade vi provspelaren Carl-Johan Ågren (Huddinge IF) och sedan flera namn från U19-lagen i Stockholm.

NÄSTA VECKA
VSK spelar enligt ledarstaben inte någon försäsongsmatch nästa helg, utan kommer köra en dubbelmatch helgen efter istället. Denna vecka vet Anno 1904 om följande försäsongsmatcher i norrettan:
Arameisk-Syrianska IF–Eskilstuna City
Sandvikens IF–Valbo FF
Dalkurd FF–Carlstad United
IFK Luleå–Umeå FC
IFK Haninge–Sollentuna FK
BK Forward–Arameisk-Syrianska IF
Assyriska FF–Hammarby IF
Vasalunds IF–IK Frej

Facebook Comments Box