ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Fem frågor till kapten Simon Johansson efter segern mot ÖSK

I lördags slog VSK rivalen ÖSK i en träningsmatch på Behrn Arena i Örebro.

Några mil sydväst om Västerås ligger en bedrövlig stackars ort med ett fotbollslag i fritt fall. De förstår sig inte på sina bästa spelare och med bara veckor kvar till säsongspremiären famlar de desperat efter lösningar.

Anno 1904 fick ett snack med VSK-kaptenen Simon Johansson ett par dagar efter Grönvitts seger över Örebro SK. Johansson och hans namne Gefvert gjorde ett mål var i matchen som slutade 0-2.

Var det här en träningsmatch där resultatet var viktigt för er?

– Det är skönt att vinna, men framförallt var det kul att vi spelade så bra. Dom kom inte åt oss och vi spelade ett bra anfalls- och försvarsspel. Nu är vi verkligen igång. Att vi vann var en bonus. Det är serien som är viktig och då spelar alla lag för att ta poäng, säger Simon Johansson.

Hur skönt var det att göra mål på ÖSK?

– Jag har haft en lite knackig försäsong med lite konstiga småskador, sjukdom och covid. Därför kändes det bra att göra mål och känna att man är igång på riktigt, säger Simon Johansson.

Var det ni som var bra eller ÖSK som var dåliga i lördags?

– Lite både och kanske. Dom hade nog inte sin bästa dag och det blir garanterat tuffare när vi möts hemma 1 maj. De har en högre nivå och vi gjorde en bra match.

Vad tycker du att ni behöver slipa på ytterligare inför premiären?

– Det handlar nog fortfarande om sista tredjedelen. Vi kan bli vassare i anfallsspelet och hitta bättre samspel.

Vem gör första målet mot AFC på lördag?

– Det gör Tronet! Han är på gång nu.

VSK Fotboll har två träningsmatcher kvar innan säsongspremiären mot BP 2 april. I genrepet väntar IF Karlstad hemma på Parken 26 mars.

Facebook Comments Box