ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”En seger uppe i Edsbyn är alltid stark”

Efter att ett energilöst Grönvitt inte orkade ställa om mot Bollnäs i fredags, bara två dagar efter den fantastiskt fina insatsen mot Villa, var det skönt att se laget tillbaka på vinnarspåret ikväll. Det blev Seger mot Edsbyn uppe i Hälsingland med 6-5.

En bra insats på det stora taget där hemmalaget dock bara var ett bortdömt mål från 6-6. Även om domslutet var korrekt säger det hur små marginaler det handlade om.

Onödigt tight egentligen med tanke på att VSK hade ett starkt grepp om drabbningen i första halvlek. Edsbyn satte visserligen det första målet men därefter tog sig Grönvitt ikapp och förbi. Var klart bättre och kontrollerade matchen. Ett litet irritationsmoment var den sena reduceringen som Byn gjorde i slutet genom Hellmyrs. En följd av rejält slarv i VSK:s försvar.

Ni vet att det går fort i bandy och om 4-1 kändes rätt okej så var 4-2 desto skakigare. Hemmalaget gick också in med högre intensitet. Nästan på hockeymanér skickade man in bollar där forwards rusade för eventuella returer. Utdelning fick de också, fyra mål gjorde Edsbyn under den andra halvleken.

Jag tycker inte att försvaret satt som det brukar och några baklängesmål var väl lätta. Som tur var replikerade VSK oerhört tacknämligt med Grönvita ögon. Först genom ett fint mål av framtidsmannen Oskar Alfredsson och sedan genom Christoffer Fagerström

Med uddamålsledning sista 20 blev det dramatiskt värre under sista delen av matchen och i slutskedet. Först var det en situation där Edsbyn ropade på straff och strax därefter hade man det ovan nämnda bortdömda målet.

En pärs men väldigt sköna pinnar. En seger uppe i Edsbyn är alltid stark. Det går att ha en del synpunkter på försvarsspelet men VSK gjorde också en bra match spelmässigt. Gör man inte det blir det inga segrar på dessa breddgrader.

Nu väntar en spännande helg där kvällens kombattant Edsbyn spelar derby borta mot Bollnäs på fredag. En match de gärna får ta poäng i för att stoppa hälsingerivalernas inledande framfart. VSK tar emot Frillesås på lördag, en match där det bara ska bli full pott. På återläsande.

I den första

Facebook Comments Box