ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

En poäng i hemmapremiären – Hallsberg nästa

På lördag är det dags för damerna att spela sin tredje match borta mot IFK Hallsberg. IFK slutade nia förra året och har inlett med två förluster i år, 1-2 hemma mot Eda och en 4-2 förlust borta mot Rävåsen. Förra året gjorde VSK en mycket svag bortamatch mot Hallsberg som slutade 2-2. I hemmamatchen vann Grönvitt med 1-0 efter en ganska övertygande seger. Innan vi går in på matchen mot Hallsberg bör vi säga några ord hemmapremiären mot Sturehov som slutade 2-2.

VSK var spelförande under större delen av matchen mot Sturehov. Men laget hade ännu en gång svårt i sista tredjedelen, trots spelövertaget är vi inte riktigt farliga och här finns det mycket att jobba på. Det finns en klar spelidé och VSK vill vara ett spelförande lag med mycket boll, vilket jag gillar men vi måste få till det i sista delen av anfallen och avsluten. Dessutom måste laget hitta lösningar så att en klasspelare som Elin Antonsson kan utnyttjas på bästa sätt. Hittar vi rätt löpbollar på Elin är det inte många som hänger med. Nu visade både Sturehov och Karlstad upp ett väldigt starkt försvarsspel och jag tror att flera av de andra lagen i serien inte har den kvaliteten som dessa två har.

Jag tror att många var besvikna efter matchen. Men det är en lång säsong och om jag ska vara ärlig så blev inte jag förvånad att det blev tufft mot Sturehov. De har ett försvarsmässigt grymt starkt lag och de är effektiva när de får chanser och i den här matchen tog de vara på dessa. Vi hamnade i underläge två gånger men kom tillbaka, det visar på moral i laget. Tilda Helléns underbara 2-2 mål visade på Power av Tilda, som i ilska tog sig igenom Sturehov-försvaret och dunkade in bollen i mål. Jag tycker ändå det ser ljust ut och tjejerna får se till att Hallsberg får sota för poängförlusten mot Sturehov.

Hur ska vi ta oss an Hallsberg? Helt klart ska vi fortsätta med vårt spel och vara spelförande i matchen. Men jag hoppas att vi även kan få tillbaka kantspelet som jag tyckte funkade bra mot Karlstad men som hackade något mot Sturehov. Med tanke på Elin, Wilma Hedenström och Nathalie Brorsons oerhörda löpstyrka och speed så hoppas jag att vi kan använda oss av detta vapen mer på lördag. Men vi måste se upp med Hallsbergs mycket fysiska spel, det gäller att stå upp och hantera det från minut 1, vilket vi inte riktigt klarade förra året. Med den erfarna trupp vi har nu ska vi kunna hantera detta och ta 3 poäng på lördag.

Det intressanta från omgång 2 var att Karlstad vann i derbyt mot Hertzöga med 1-0. Dessutom var målskytten den unga lovande Alva Kjesbo som just lämnat de gulgröna för Karlstad. Släkten är värst. Det andra som är tydligt i serien är hur jämnt det är i alla matcher, utom där Forsby deltar. En målskillnad på 1-11 efter två matcher känns tufft. Eda är enda fullpoängaren efter två omgångar, men i helgen ställs de på prov borta mot Lysviks IF.

Resultat omgång 2:
Eda IF-Norrstrands IF 2-1, Rävåsens IK Karlskoga-IFK Hallsberg 4-2, Rynninge IK-Forsby FF 6-1, Hertzöga BK-IF Karlstad Fotboll 0-1, Västerås SK-IK Sturehov 2-2, Sala FF-Lysviks IF 2-3.

//TP

Facebook Comments Box