ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Det blir bottenstrid, face it!

Vi nämnde det på försäsongen och vi pratade även om det i vår podd inför säsongen: vi ska vara nöjda med en tolfteplats i år. En tolfteplats som ger en Superettanbiljett även 2023, och det är ett faktum som kvarstår även efter de 7 första omgångarna.

Annoredaktionen var på plats i Trelleborg idag och bevittade ett blekt VSK förlora mot ett klart bättre Trelleborg. Segern för skåningarna var rättvist och självklar, för grönvitt var aldrig ens nära något annat, Viktor Granaths superchans till trots.

Efter första 45 mot Trelleborg konstaterades det att vi ju släppt in 8 mål på 61 minuter. För att sätta det i relation, ta en promad på cirka 400 meter runt Arosvallens löparbanor med ett lite släpande steg, och varje gång du paserar startlinjen så släpper VSK in ett mål. Det säger nåt va? Försvaret och vårt sätt att försvara är inte bra.

Tyvärr har värvningarna klubben gjort varit alldeles för svaga. Vi såg tidigt att vi måste ha in alternativ till skadebenägna Ribeiro och Engström, och istället för att då satsa alla pengar på en klasslirare så valde vi att lägga pengarna på inte mindre än 4 högst mediokra spelare. Kunde vi inte ha hittat en riktigt bra spelare och fyllt på med exempelvis Steen? Nu ska nämnas att Steen är skadad, men tror att poängen ändå går hem. Ska vi värva utifrån ska det vara klass, annars kan vi precis lika gärna ta VSK-fostrade spelare, inte minst för att visa för framtida akademispelare att i VSK så slussar vi in spelare från akademin!

Med för svaga försvarsspelare går det tyvärr inte att klara sig kvar. Lika lite som det gick att klara sig kvar 2011 med Cristian Caulker i mål. Vissa saker följer bara all logik: En kedja är inte starkare än sin svagaste länk, och det blir än tydligare i vårt försvarsspel.

Med det sagt så kommer vi faktiskt in i ett enormt viktigt skede av serien. Det är tre matcher kvar till uppehållet, och närmast nu väntar två bottenkollegor i Jönköping Södra och Dalkurd, båda på konstgräset där vi ändå trivs bäst. Här måste det bli poäng, annars kommer inte Kalle Karlsson träna VSK efter uppehållet, det vågar vi nog sticka ut hakan att säga. Kalle är sympatisk och professionell, men vi lever i en resultatorienterat fotbollsvärld, och kommer inte poängen får man inte vara kvar. Men vi får hoppas att vi alla kan resa oss nu så vi slipper det scenariot.

Redaktionen intervjuade både Kalle och Simon efter matchen (intervjuerna kan hittas på Facebook och Twitter) och båda inger ändå hopp efter det tuffa läget, det gillar vi. Det är tufft att förlora idag ,men Trelleborg borta är en svår match och den är på gräs. Men Simon sätter huvudet på spiken: ”Vi är ett bottenlag och vi måste alla inse att det är här vi kommer vara i år, och göra allt för att hjälpas åt för att vi ska klara kontraktet” och han har helt rätt. Vi är ett bottenlag. Vi måste inse det. Vi måste släppa alla andra drömmar och tankar i år och fokusera på en sak: Plats 12! Förväntningarna och kraven måste vara därefter. Vi får vara glada för varje poäng vi kan kriga till oss och vi måste börja redan mot Jönköping på onsdag. Kom dit och stötta VSK, det är faktiskt precis det både spelare, ledare och alla andra runt klubben, även du själv, behöver!  Det blir en bottenstrid, face it och acceptera det. Nu ser vi till att stödja klubben vi älskar!

Heja Sport!

Facebook Comments Box