ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Därför är Svenska Cupen viktig

VSK har skrällt och mot alla odds tagit sig vidare till kvartsfinal, ändå har lokaltidningen delvis fokuserat på att det kan vara en dålig uppladdning inför serien. Det finns en viss sanning i detta, många lag från lägre divisioner som presterar bra i cupen presterar sen sämre i serien även om det finns undantag. Men just nu är allt detta helt orelevant. För VSK är vidare i cupen och då ska man göra allt i sin makt att vinna den. Ställer man upp i en tävling och inte gör det så kan man lika gärna låta bli att ställa upp från första början. Allt annat vore att ha en förlorarstämpel på sig.

Svenska Cupen är viktig för VSK Fotboll, inte bara från ett perspektiv att få bra träningsmatcher utan för att stärka klubben. I en tid när sponsorer håller inne med pengar är det en styrka att kunna åka till dem och prata om sportslig framgång än en bottenstrid när kontrakten ska skrivas.

För en slumrande idrottsstad så stärks självkänslan när de lokala lagen gör framgång och framförallt under bragdartade sätt, alla gillar en underdog. Detta i sin tur skapar ett intresse att gå och se VSK Fotboll och resulterar i nya supportrar.

Allt snack om att serien är viktigare är helt orelevant då ett vinna cupen skulle vara bra mycket större än att vinna Superettan. Även om sannolikheten att VSK vinner från nuvarande lottning med tre matcher kvar är bara en chans på hundra, så har chansen att spela fotboll i Europa aldrig varit större. Skulle VSK mot all förmodan vinna Svenska Cupen är det den största sportsliga framgången som klubben upplevt.

En chans på hundra? Nu tar vi den chansen!

Facebook Comments Box