ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ask: ”Jag vill vara en viktig kugge”

Han har haft en bra försäsong och fått mycket speltid. Imorgon inleder Daniel Ask sin andra säsong i VSK. Målet är att bidra med fler poäng än förra året och att vara en viktig kugge i Kalle Karlssons grönvita lagbygge.

Du har fått ganska mycket speltid på försäsongen. Hur tycker du att det gått?  

– Ja, det stämmer! Jag har fått väldigt mycket förtroende och tycker de har känts väldigt bra nu under försäsongen. Allt har flutit på bra både på träningsplanen och i matcherna, säger Daniel Ask. 

Hur trivs du med den position och roll du fått?

– Det har känts riktigt bra! Jag tror det är en position som passar mig väldigt bra och hur vi i VSK vill spela fotboll. Jag är mycket involverad i spelet och får ta mycket ansvar både med och utan bollen. 

På vilket sätt har du utvecklats sen du kom till VSK? 

– Fotbollsmässigt har jag nog inte utvecklats jättemycket, men första året fick jag inte fram mina egenskaper på samma sätt som jag börjat detta året med. Det hör nog ihop med mer förtroende och att jag hittat min plats i laget där jag kan ta för mig mer. 

Har du några särskilda lärdomar från förra året? 

– Man får ingenting gratis. Hårt jobb och en stark vilja är det som krävs. Det går så fort i fotboll med både mot- och framgångar så man hinner inte tänka för mycket. Köra på bara och vara ärlig mot dig själv så kommer din tid. 

Hur har konkurrensen påverkat dig? 

– Ingenting egentligen, ett lag mår bra av konkurrens och av min tidigare erfarenheter så behövs de i ett lag som vill vinna många matcher. Det är något man bara utvecklas av, speciellt på träningsplanen där man får tävla varje dag om sin plats. 

Har du någon individuell målsättning den här säsongen? 

– Jag vill vara en viktig kugge i laget, där man kan lita på mig i alla lägen. Jag hoppas kunna bidra med en hel del poäng, men även att laget spelar bra och jag kan styra mycket av de med mina kvalitéer. 

Vad är viktigt för att det ska gå bra för laget i år? 

– Framför allt att vi är skadefria. Jag tror vi har stora förutsättningar för att nå långt i år, men det kräver att många spelare kliver fram och kanske har ännu bättre säsonger än förra året gällande mål, assist och sättet att leda på planen. 

Har ni något uttalat mål för laget? 

– Nej, inte direkt men vi har alltid i målsättning att ta tre poäng varje match. Har man den målsättningen borde man sluta högt i tabellen. 

Efter en stark avslutning på förra säsongen och flera bra matcher mot allsvenskt motstånd har VSK tipsats högt i serien. Det är tydligt att förväntningarna utifrån är högre än förra året. Har ni också högre förväntningar på er själva än vad ni kanske hade förra året?

– Ja, det är klart. Vi kommer in med en stark förra höst och en bra försäsong där vi har stommen av laget kvar och vi har kunnat jobba vidare på de som vi gjorde så bra i höstas. 

Hur känns det inför premiären på lördag? 

– Det känns bra, sjukt taggad och glad att det äntligen drar igång på riktigt. 

Facebook Comments Box