ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Arenautveckling ett måste

VSK är klara för Allsvenskan och långsamt börjar den insikten att sjunka in hos oss supportrar. Det har knappast undgått någon de senaste veckorna eller bara nu i dagarna att den bedrövliga fotbollsarena vi spelar på är extremt långt ifrån en status som allsvensk fotbollsarena. Listan på vad som behöver åtgärdas är lång men de mest akuta åtgärder som behöver vidtas där det inte går att kompromissa är kameraövervakning och säkerhet i samband med att vi kommer att få ta emot stora mängder bortasupportrar när de allsvenska bjässarna kommer till stan. Lägg därtill att vi behöver s.k. ”hospitality-ytor” och annat lull-lull. I ett inslag i SVT berättade Christer Lundström som är projektutvecklare för arenan för klubbens räkning att man kommer att se till att det blir en större (tillfällig) kortsideläktare på den norra sidan och ett typ av tältområde med restaurangyta mot den södra dito.

Det är inte den sexigaste lösningen, för att uttrycka det milt. Det sjuka är ju också att det ser ut som att det är VSK själva som får tvingas till att lägga ut för en tillfällig läktare. Om så blir fallet förväntar vi oss också att klubben undantar bortasupportrarna när klubben ska betala hyra till kommunen. Allt annat är ju förstås helt otänkbart, orättvist och helt orimligt. För att nå själva poängen med den här texten så vill vi betona att nu är läget att se till att utveckla arenan så att den håller för ett allsvenskt spel- även om vi inte skulle spela i Allsvenskan 2025. För att kunna bedriva fotboll på elitnivå måste VSK som klubb kunna tjäna pengar på sina matchevenemang där man till exempel har tillgång till VIP-loger för sponsorer och ordentliga restaurangytor. Det finns gott om ytor att bygga på- vilket också utlovades när skiten byggdes från allra första början.

Låt VSK:s uppflyttning vara startskottet för arenautvecklingen men låt det inte stanna upp bara för att man stirrar sig blind på serietillhörighet. Matchen mot GAIS visade att det krävs en mer rejäl arena även i Superettan. Som Kalle Karlsson sa, det hade lätt gått in dubbla till den matchen, ett sådant tryck var det i stan för att se matchen. Det visar på den oförlösta kraft som finns i den här staden som delvis kom fram i söndags. Ge oss nu en arena vi kan vara stolta över att kalla ett hem och låt oss drömma över kommande år också!

//MK

Facebook Comments Box