ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”6500 röster kan ej ha fel!”

Det må vara ett litet steg för svensk fotboll men ett gigantiskt sådant för Västerås dito. En hemmapremiär som förmodligen lockar 6500 åskådare och publikrekord.. Sjukt. Kalla det feber, Kalla det hysteri. Välj vilka stora ord ni vill. I en tid då stora ord fått en alltför stor roll kan det tyckas suspekt. Men inte i detta fallet. När Västerås möter en ny fotbolls-vår är inga ord för stora.. Fotbollsframtiden är ljus. Betydligt ljusare än vi överhuvudtaget kunnat drömma om för några år sedan. Det bådar gott!

Jag vill inte på något vis jinxa. Vi är inte vid målet än. Ärligt talat är vi inte ens nära. Vi står bara vid startgroparna. Resan kommer att bli lång, men den intas med stor tillförsikt. Vi är mer rustade än någonsin. På starka ben och med beslutsam blick tar vi oss an utmaningen.

Imorgon samlas vi på Stora Torget i Västerås. Oavsett mående och standard. Somliga kommer nygifta och lyckliga, andra nyskilda och tyngda. Vissa har varit med i många år, andra är färska. Unga som gamla, lyckliga såväl som nedtyngda. Det spelar emellertid ingen roll. Imorgon handlar det om gemenskap, imorgon samlas vi runt det Grönvita emblemet. I den gemensamma förhoppningen om en bättre framtid.

Tillsammans kan vi göra skillnad. Tillsammans bygger vi upp de starkaste axlar en klubb någonsin kunnat bäras av. Vi är fansen som bygger upp en tolfte spelare. En nummer 12 ingen av konkurrenterna ens är är i närheten av. Det skänker hopp och innebär goda förutsättningar.

Mycket elände har förekommit, alltför mycket elände om ni frågar mig. Men det som varit har varit. Det som skedde igår stryker vi bara. Vad som tar sin början från idag är något helt annat, ett nytt kapitel. Väl värt att föreviga i historieböckerna. Vi har strukit eller rentav rivit ut det gamla bladen och har nya tomma sådana framför oss. Där det finns gott utrymme till att börja skriva ner den nya Grönvita historien.

För högre höjder är vad vi strävar efter. Högre höjder är målet. Tillsammans kommer vi nå dit också. Vi ses på Stora Torget. Oavsett varifrån vi kommer eller hur vi mår enas vi under VSK-fanan. Vi kan vara på besök från andra städer, vara tyngda av färska skilsmässor eller euforiskt nyförälskade, på besök i sin gamla hemstad eller som nybliven västeråsare. Imorgon flyter allt sådant samman. Tillsammans står vi starka. Imorgon är vi enkom VSK:are! 6500 röster kan ej ha fel!

Facebook Comments Box