ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Vad kommer ersätta Gambos?

ite förvånad blev jag när VSK Fotboll gick ut med att Martin Gambos var nära en utländskklubb inför seriefinalen. Tanken att i en toppstrid släppa en mittfältare av så pass hög nivå även om han haft skadeproblem i år kändes främmande. Jag har försökt luska hur VSK tänkte, men det har varit locket på fram tills affären blev kvar. Nu har det ändå sipprat ut lite. Nu är VSK oerhört bra nuförtiden på att hemlighålla information så det är svårt och få några klara besked.

VSK fick en transfersumma, jag vet inte vad det blev för summa (om ni vet så får ni gärna hör av er) men det är inga rekordbelopp men ändå en summa tillsammans med hans lön öppnar upp för att VSK kan agera. Som Kalle uttalade sig på VSK:s hemsida så är man nöjd med mittfältet nu när både Momme och Ribeiro snart är uppe i spel, så där kommer vi inte se några förstärkningar. Även om Gambos fick en hel del speltid så är VSK mer sårbara på andra positioner vid ytterligare en skada och det är där man vill agera.

Som jag har förstått det är det skadan på Engström och osäkerheten kring Burke som oroar, det är främst mittback som är radarn men det kan även bli en offensiv pjäs. Som mittback har vi bara Umit Aras och en till skada skulle gör att det inte finns någon mittback att stoppa in. Max Pettersson är visserligen utlånad till Motala men jag tror han får bäst utveckling där. Skulle vi ha en situation där vi bara har tre mittbackar vid en skada på sista delen av hösten så håller jag med om att det skulle vara att riskera för mycket.

Att det kommer bli förstärkningar står klart, frågan är bara vilken nivå de kommer hålla. Oavsett position så kommer vara vara oerhört svårt och hitta spelare på en nivå som kan slå sig in i startelvan. Sen är det också väldigt klurigt läge med tanke på att VSK behöver planera för nästa säsong där man inte vet vilken serie man tillhör. Personligen skulle jag nog se att VSK försöker prioritera talang om möjligt om det gäller mittback, om Burke behöver ersättas så behövs nog spets.

Jag har svårt och se att VSK kommer värva något från den svenska marknaden, det är utländska spelare in som gäller då de är bosman. Det är lite klurigt för VSK behöver leta efter två spelare som just nu är skadade och osäkra, men de kan ju lika gärna vara tillbaka i September eller vara borta hela säsongen.

Min syn är att vi kommer inte få så där jättemånga bra chanser på Allsvenskan de kommande åren, det kanske är 25 år till nästa. Att Kalle kommer hitta bra spelare är jag inte så orolig för, men det är verkligen ett gyllene tillfälle för företag att kanske skjuta in extra sponsring för att förbättra chanserna för ett allsvenskt avancemang.

En silly som jag förutspådde bli ganska tråkig har genast blivit lite mer intressant.

//HL

Facebook Comments Box