ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Lokala hjälpen tar hjälp av fotbollsexperter – vill att fler barn och unga ska ha möjlighet att idrotta

Tisdag 24 maj kommer några av Sveriges bästa och smartaste fotbollsexperter till Västerås Stadshotell. ”Det kan nog bli en kul blandning med både fakta och underhållning”, säger Staffan Braw från Företagsvolontärerna/Lokala hjälpen.

Han beskriver sig som en urvästeråsare och har ett av Västerås mest imponerande kontaktnät. För fem år sedan lämnade Staffan Braw Care of Haus, ett företag han själv varit med och grundat. Efter nästan 40 år som företagare startade han istället Företagsvolontärerna för att skapa bättre samarbeten mellan det lokala näringslivet och de ideella organisationerna i staden.

Sedan dess har Företagsvolontärerna organiserat insamlingar till behövande vid särskilda högtider eller kriser. Just nu pågår t.ex. en stor insamling för att hjälpa de ukrainska flyktingar som kommer till Västerås.

Nu ska Företagsvolontärerna, under insamlingskonceptet Lokala Hjälpen, arrangera en fotbollskväll på stadshotellet i Västerås. Enligt Staffan är tajmingen perfekt då de flesta europeiska ligor är färdigspelade och det bara är några dagar kvar till Champions league-finalen.

– I det här fallet vill vi att pengarna ska gå till barn och ungdomar som inte har råd att idrotta. Det kanske går att vaska fram talanger, men för oss handlar det först och främst om att fånga upp och erbjuda barn och unga i utsatta områden möjligheten att idrotta, säger Staffan Braw.

Han har lyckats samla några av Sveriges bästa och mest uppskattade fotbollsexperter.

– Det här hade varit omöjligt utan Kalle Karlssons hjälp. Det är han som förmedlat kontakterna. Han kanske inte tycker att det betyder så mycket men för oss har det varit avgörande, säger Staffan Braw.

Försäljningen av biljetter går bra och i skrivande stund är lite mer än hälften av biljetterna slut. Staffan Braws gissning är att biljetterna kommer att sälja slut och att det blir fullsatt på stadshotellet. Anno 1904 hoppas att han rätt!

Från vänster; Erik Niva, Mikael Lustig, Björn Johnson, Vicki Blommé och Kalle Karlsson.

Var och när:
– Tisdag 24 maj kl 18.00-19.30
– Elite Stadshotellets festvåning 
– Baren utanför festvåningen öppnar kl 17. Bishop Arms har öppet från 16 till midnatt som vanligt. Vill du äta bokar du bord här: https://www.bishopsarms.com/vara-pubar/vasteras/?boka
- Köp din biljett HÄR! och notera att alla pengar (100%) går oavkortat till Lokala Hjälpen och deras ambition att även ge barn i ekonomiskt utsatta familjer möjligheten att idrotta.  

Facebook Comments Box