ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Simon Gefverts namn klingar i en massa härliga toner!

Simon Gefverts namn klingar i en massa härliga toner. Det har på många vis blivit synonymt med den här upplagan av VSK. Energin, viljan, löpstyrkan, talangen och hjärtat.  Ingredienser som kännetecknat laget VSK men i högsta grad också Simon som spelare.

Simon Gefvert är den här upplagan av VSK komprimerat till en högervinge. Som han öst på från hörnflagga till hörnflagga under säsongen, ja under åren han varit i klubben. De har inte varit så många hittills men under den tiden har han spelat sig rakt in i i våra Grönvita hjärtan.

Jag skriver hittills då jag hoppas att det blir fler. Ryktena om intresse från storklubbar har inte undgått mig. Han har varit så viktig. och han kommer fortsätta att vara det i allsvenskan. Bara han stannar!

Det är naturligtvis mycket som stuckit ut med årets VSK. I bakhuvudet har jag emellertid två saker som är mer distinkta än andra vid en utblick över Hitachi under en match. Jabir med sin längd och Simon Gefvert som bara öser på längs högerkanten.  Först en vältajmad glidtackling nära egen hörnflagga, sedan ett precist inlägg inte långt ifrån motståndarnas dito. På väldigt kort tid. Gefvert känns ibland som en flock av spelare i en och samma person.

Som så många andra spelare under Kalle Karlssons taktiska vingars skydd har Simon Gefvert också utvecklas kopiöst mycket under  den gångna säsongen. Att han var bra visste vi men att han skulle bli så bra som under den här trodde åtminstone inte jag.

Under säsongen har jag plötsligt blivit varse hur oerhört snabb han är, inte bara i benen, utan även i huvudet. Snabbt, snabbt, snabbt har jag sett honom lösa trängda situationer. Två, tre tillslag och bollen är vidare. Det fordrar ett ganska stort mått av teknik och spelsinne.  Det har gjort mig övertygad om att Simon Gefvert är mer än mogen allsvenskan. Han kan rentav  bli en sensation även där!

Mer än talangen skymtar jag också en glöd i blicken och ett hjärta rakt ut mot oss fans. Man får intrycket att han älskar klubbmärket lika mycket som vi fans från våra betongneurtoiska läktarsektioner. Egenskaper minst lika värda som ovan nämnda.

Säsongen är över men i minnet hänger den som ett fint smycke om halsen. Vi kommer aldrig glömma den. Det fina är dock att vi bara upplevt början. Fler och finare smycken kommer att hängas om minnets hals efter framtida säsonger.

Det är så mycket som är fint med detta Karlsson och Rubin-styrda lag. Energin, viljan, talangen, löpstyrkan, utvecklingskurvan och hjärtat. Simon Gefvert representerar allt detta på egen hand. Han är detta VSK komprimerat till en högerspringare, eller som känslan är, snarare en flock av högerspringare,

När vi om en snar framtid byter år och serie hoppas och tror jag att Simon Gefvert fortfarande är med på resan. 2023 års minnessmycke hänger redan glänsande om halsen. För att få 2024 års motsvarighet att överglänsa krävs hans okuvliga slit och hjärta.

Ett nytt år är snart här. Framkallar bilden av en kraftigt förbättrad Hitachi inför mitt inre. Kortsidorna är välfyllda. Jabir tornar upp sig över sina motståndare och Gefvert öser på längs sin högerkant. Det som inte gick 1978 eller 1997 kommer bli möjligt 2024. Vi ses!

Facebook Comments Box