ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Nyckelmatch inför storpublik

Imorgon väntar en nyckelmatch, ett begrepp som lätt blir lite uttjatat, men går vi igenom tabelläge och framtida matcher inser man snabbt att matchen mot Brage inte bara är en match som kommer locka väldigt publik, utan även en match som gäller väldigt mycket.

Formsvacka?

Efter utvisningen mot Utsikten gjorde VSK runt 110 riktigt usla minutrar. 0-4 mot Utsikten och ett väldigt tafatt spel, och en katastrofal första halvlek mot Örebro och ett tacksamt underläge med enbart 0-1. Andra halvlek blev ett fall framåt och 1-1 är ett resultat vi ska vara nöjda med. Men känslan som gnager lite i kroppen: Är vi på väg in i en formsvacka? Eller är vi redan där, och hur lång kommer denna formsvacka vara?

Känslan är så här: Vi är redan i en formsvacka. Efter den helt fantastiska matchen mot GAIS på Gamla Ullevi har vi inte varit lika bra. En knapp (men rättvis) seger mot Gefle, en konstig kamp-match mot Skövde där vi hade lite tur som fick våra 3 poäng, två insläppta mål mot Helsingborg och sen Utsikten och Örebro efter det. Vi har tagit 10 poäng på dessa fem matcher vilket är bra, men spelet har svajat mer. Riktigt vassa prestationer från vissa tidigare nyckelspelare har uteblivit, försvaret aningens mer osäkert och chanserna har inte varit lika många som tidigare.

Vara jagad eller jaga

För två omgångar sedan hade VSK 12 poäng ner till kvalplats. Klart för allsvenskan? Nä knappast, men självklart ett väldigt tacksamt läge. Samtidigt finns det en mental effekt i det, när lagen bakom får ett uns av vittring och VSK gör en svag match med poängtapp blir det lätt en känsla av att vi är det halta djuret på savannen och lagen bakom är lejonet. När VSK sen tappar ytterligare poäng mot ÖSK är det helt plötsligt 7 poäng ner. Ett avstånd som objektivt sett är riktigt riktigt stort med 10 matcher kvar.

Öster – 18 september

Efter Brage åker VSK till Växjö för att möta Öster. På förhand sannolikt den svåraste matchen på hela säsongen. Det är själva nyckeln ligger.

Vinner VSK mot Brage, så har vi minst 7 poäng ner till kvalplats. Ett skönt avstånd att ha med sig till Växjö. Lägg där till att det är ett 16 dagars uppehåll för grönvitt, som gör att vi kan gnugga de sista detaljerna än mer, och med ett bra självförtroende efter en ny seger.

Förlorar VSK mot Brage så har vi sannolikt 4 poäng till kvalplats. 8 tappade poäng på 3 matcher och där vi möter själva lejonet på deras hemmaplan. Allt annat än förlust i Växjö vore då ett smärre mirakel och vips är det bara 1 poäng till kval, med 8 matcher kvar.

Ni fattar. Matchen mot Brage är en nyckelmatch. Vi behöver vinna den. Vi behöver bibehålla avståndet neråt.

För faktum är, att efter Öster borta så kan vi säga att VSK har det mest gynsamma spelschema av alla lagen i toppen kvar. Vi har 5 hemmamatcher och 3 bortamatcher. Håller vi Öster och GAIS på ett betryggande avstånd efter den 22:a omgången så ser det väldigt väldigt bra ut.

Så ditt stöd behövs imorgon, in och boka biljett på ståplats innan biljetterna tar slut!

https://vskfotboll.ebiljett.nu/Tickets/Choose/145?S=0

Facebook Comments Box