ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Fotboll: Ny spelare på väg in?

Igår tisdag var nya tränarparet på besök i Västerås. Vare sig Thomas Askebrand eller Kalle Karlssons påbörjar sina tjänster förrän efter årsskiftet. Men nu skulle man ha möte med sportchefen Robin Blommé och så klart diskutera spelare och kommande värvningar.

Vi fick oss en liten pratstund med nya tränaren och precis som ryktet gjort gällande är han en klassiskt trevlig och go Göteborgsgubbe som gillar att tjöta. När vi ställde tränarna mot väggen om kommande värvningar pekade de unisont på sportchef Blommé vars mun snabbt antog formen av ett streck. Det var tydligt att det inte skulle komma någon information därifrån om värvningar.

Trots silenzio stampa från klubben bubblar det ändå rykten om kommande värvningar. Precis som sportchef Blommé antydde vid förra veckans presskonferens när Filip Almström Tähti presenterades, tittar man nu uppåt i planen när det gäller kommande nytillskott.

Ett flertal källor runt klubben säger att spelsystemet kommande säsong kommer att dra mer mot 4-4-2 och att man därför nu letar efter en riktigt vass central anfallare och avslutare. Ryktena säger att en sådan spelare är på ingång och kan komma att presenteras i en inte allt för avlägsen framtid (läs julklapp).

Apropå Filip Almström Tähti passade tränare Askebrand på att hylla honom vid vår pratstund. En krigare som alltid ger allt och som kan spela på många positioner och som dessutom är världens bästa och schysstaste människa på och utanför planen, en riktig lagspelare, enligt nya tränaren. Filip är ett rent fynd för VSK, konstaterar Askebrand.

Spännande säger vi och längtar oss fram till 25:e januari när VSK fotboll drar igång försäsongsmatchandet mot AIK på bortaplan. Kan inte julen vara över snart?

När det kommer till vinterns cupmatcher står det klart att bortamatchen mot Sirius lördagen den 29/2 inte kan spelas på Studenternas då arenan är avstängd hela vintern för att kunna färdigställas inför fotbollspremiärerna i april. Just nu är beslutad spelplats Vikingavallen i Täby.

VSK har dock fört fram en förfrågan till Sirius om att spela matchen i Västerås på Parken. Bättre för alla inblandade. Sirius har dock inte svarat ännu.

Avslutningsvis konstaterar vi att rekryteringen av klubbchef till VSK Fotboll rullar på. Ansökningstiden gick ut för en dryg vecka sedan. Ett trettiotal personer sökte tjänsten och just nu pågår intervjuer med sökanden via den rekryteringsfirma VSK anlitat. När beslut kommer från styrelsen vet vi inte men gissningsvis runt jul eller strax efter. Tf klubbchefs förordnande går ut sista februari och då bör väl den nya vara på plats.

Det var allt för denna gång.

Facebook Comments Box