ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför Superettan omgång 6 – 2023

Förra omgången var det inte många rätt här, flera skrällar skedde och fler lag har blandat sig in i toppstriden.

AFC Eskilstuna – Utsiktens BK: 2

Först ut i en ovanlig fredagsmatch är AFC mot Kiken, kanske inte den match som kommer ha flest tittare i omgången. AFC trodde jag var ett lag som skulle kunna lyfta lite senare i serien då skulle behöva lite tid att spela ihop sig, känns mer och mer som ett bottenlag. Utsikten har likt förra året inlett bra, och känns som ett lag som kommer sluta på den övre halvan. Senast så hade man visserligen bara två avslut på mål mot Örgryte, men vad gör det när båda går in. Det här bör nog Utsikten ta hem.

Gefle IF – Västerås SK: 2

Gefle inledde väldigt starkt med två segrar, men har sett svaga ut på slutet. Defensiven är bra, de har bara släppt in fyra mål men också bara gjort fyra mål. Tittar man på xG så har Gefle bara haft bättre xG än sina motståndare i en match, den mot Helsingborg hemma där man vann med 1-0. VSK åkte på första förlusten mot Jönköpings Södra, kanske inte oväntat men en blekare insats än förväntat. Tror det kommer vara ett ganska taggat VSK som åker till Gefle, Gefle försvaret är bra men VSK vinner detta.

Östersunds FK – Jönköpings Södra IF: X

ÖFK gjorde en riktigt stark match mot Öster och spelade större delen med en man mindre efter en utvisning i slutet av första. Öster var dock det klart bättre laget men ÖFK gjorde matchens enda mål. Jönköping vann rättvist mot VSK, orkar inte älta den matchen mer än att J-södra är klart bättre än vad många tror. Både ÖFK och J-Södra är obesegrade i serien, de känns också jämnstarka. Det får bli ett kryss även om jag håller ÖFK som svaga favoriter.

Skövde AIK – Örebro SK: X

Mot Brage gjorde nog Skövde säsongens bästa insats med ett 0-0 resultat. Har Skövde som ett lag som kommer vara botten fyra när säsongen är slut, men de kommer ändå kunna vinna och ta poäng mot många lag. ÖSK inledde starkt mot AFC genom att göra 3 snabba mål, tycker fortfarande att ÖSK har mycket kvar och bevisa offensivt. Det kan lätt bli stora siffror mot lag som AFC som har liten uppbackning och de spelar mest för sig själva, ett tidigt mål kan leda till stora siffror och därför är nog inte faran över hos ÖSK. Det är många lag som besitter en bra defensiv, ÖSK är ett av dem. Funderar på om matchen ska sluta 0-0 eller 0-1 men ÖSK kommer säkert motbevisa mig med att målskyttet har kommit igång så det får bli en tvåa.

GAIS – Trelleborgs FF: 1

GAIS förlorade mot Helsingborg med 2-1, men var det lag som hade de bättre målchanserna, xG hamnade på 2,16-1,27 till GAIS fördel. Julius Lindberg är den hetaste spelaren i Superettan just nu och har inlett säsongen med att göra fyra mål på fem matcher. Det här kommer nog bli en ganska enkel historia mot Trelleborg. Trelleborg känns inte igen, de har varit ett stabilt lag på den övre halvan de senaste två säsongerna. Defensiven verkar vara ett haveri och de har släppt in 11 mål på fem matcher, visserligen har de gjort 7 vilket bara fyra lag mäktat med att göra fler. GAIS kommer vinna detta relativt komfortabelt.

IK Brage – GIF Sundsvall: 2

Jag tycker det här är ett intressant möte, både Brage och Sundsvall känns som mittenlag. Men det är olika karaktärer, Brage är ett lag som känns mer stabil leverans medans GIF Sundsvall blandar högt som lågt. Tycker GIF Sundsvall har klasser bättre anfall än IK Brage, men försvaret har mer att önska. Jag vet att Brage är favoriter här men jag tror ändå GIF Sundsvall har en bra chans att plocka en trea och kommer lägga en slant på dem.

Örgryte IS – Östers IF: 2

Örgryte är i mina ögon ett lag som är bättre än vad deras 3 poäng anger. För den som letar efter skrällar i kommande omgångar kan Örgryte vara ett lag att ha koll på då de känns svårslagna. Öster är dock ruggigt bra, visst förlust mot ÖFK senast men de dominerar ju hela matchen. Tror Öster tar detta.

Landskrona BoIS – Helsingborgs IF: X

Ett skånederby väntar på tisdagen som känns lite oviss. Om ni följt det jag skrivit här så tycker jag årets Landskrona är ett svagt lag även om de tagit två vinster mot Gefle och Skövde på hemmaplan. Nu väntar Helsingborg som vann första matchen med Stuart Baxter mot GAIS. Men jag är tveksam på hur stor effekt Baxter kommer ha på HIF, tränarbyte kan ge en effekt på en enstaka match men det brukar ta 5-7 matcher innan spelet sitter. Kommer sätta ett kryss.

Facebook Comments Box