ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Historiskt publiksnitt i Superettan

VSK har i år ett publiksnitt på 3631 åskådare i år och då är serien ännu inte färdigspelad. Trots detta så hörs det då och då röster på hur lite publik det är och att det borde vara man ur huse nu när serien ska avgöras. Det går ju såklart att tycka att publiksiffran borde vara högre, men hur har det då historiskt sett ut?

Ovan hittar ni alla publiksnitt som varit över 3000 sen Superettan har dragits igång, hela 57 lag har lyckats med denna bedrift. I toppen hittar man många av de klassiska allsvenska lagen som av olika anledningar åkt ur Allsvenskan tillfälligt för att sen studsa tillbaka efter några år.

Det som är intressant här är att tar man bort de lag som spelat i Allsvenskan i närtid till publiksiffran så tidigare är det bara Öster 2012, GAIS, 2005 och Östersund 2015 som haft högre publiksiffror än vad VSK har just nu. Visserligen så kommer nog både Öster och GAIS ha högre siffror i år, men det ger ändå lite perspektiv.

Jämfört med många andra klassiska lag så har Halmstad aldrig haft en högre siffra, GIF Sundsvall har bara haft ett högre snitt en gång. Även när Sirius gick upp så hade de ett lägre snitt än VSK har idag.

Det går att diskutera om det 3600 är ett bra publiksnitt för VSK och för den storlek av stad som Västerås är, men vi får ha i åtanke att förra året hade vi en rejäl dipp och endast 1488 besökare i snitt. Utifrån årets publiksnitt tycker jag det är fullt godkänt.

//HL

Facebook Comments Box