ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Avboka allt, dags att tacka av två trotjänare!

Egentligen har jag en heldags kalas med en 75 årig svärfar nu på lördag och jag hade tänkt vara på, men när det blev klart att både Daniel Svensson och Filip Tronêt kommer jag ta en liten paus i firandet och bege mig till Hitachi Energy Arena för att fira av två riktiga trotjänare.

Det är många som inte vet att Filip anslöt redan som åtta åring från Skultuna IS när hans lag löstes upp, han valde då att spela med de ett år äldre grabbarna i P92 och var där i akademin. Bortser man de säsonger han spelade i BP och inte var utlånad till VSK har han gjort totalt 20 säsonger i grönvits tjänst. Det är smått unikt och förtjänar alla hyllningar.

Daniel Svensson har som senior bara tillhört en klubb, Västerås Sportklubb. Första gången han blev uttagen i en A-trupp var redan 2009 och har alltså 15 A lags säsonger i raken i klubben. Flera gånger har VSK tagit in målvakter för att Danne sedan konkurrerat ut dem ändå.

Danne och Filip tillsammans med Simon utgörde en fantastisk årgång födda 1993. Under akademiåren lyckades laget ta sig till en final i Gothia Cup tillsammans med en ett år yngre Vigge samt tidigare A-lags spelarna Linus Sjöberg och Dennis Persson.

Både Danne & Filip var med om en riktigt bergodalbana med VSK, båda var med när vi åkte ur Superettan 2011, de stod där när VSK hade kniven mot strupen 2015 men även framgångarna när VSK vann Norrettan 2018 och sedemera även Superettan i år. Rent krasst, utan Filip och Danne hade vi kanske inte ens haft ett VSK Fotboll 2023.

Avboka allt du har i kalendern och bege dig till parken, för sessa två hjältar förtjänar alla hyllningar de kan få på lördag!

Facebook Comments Box