ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

7-2 mot Vetlanda och rekordsvit på tio matcher utan förlust

Ett VSK rejält fyllt av självförtroende plockade ned Vetlanda med 7-2 ikväll. Man börjar få igång alla offensiva kuggar. Tobias Holmberg satte tre kassar, Martin Landström gjorde lite som han ville emellanåt och Pontus Vilén har växt rejält på sista tiden. Hans 4-1 var en rejäl kanon.

Det vore förmätet att stanna vid dessa namn, hela gruppen förtjänar att lyftas. Det är ett lag, en maskin, som efter en halvdan inledning nu kommit igång. Det är en varierad offensiv, genomåkningar, kombinationsspel och skott utifrån.

Som om inte det räckte pressade dessutom ytterhalvorna, Joel Engström och Jesper Hermansson, högt och Robin Andersson var Robin Andersson. Dvs, jobbig för motståndarförsvaret och alltid på rätt plats i straffområdet.

Micke Carlsson har många ingredienser i sin bandygryta. Offervilja, kraft, finess och fart. Ju längre han rör om desto bättre smakar grytan.

Det finns ett lugn i spelet och ett självförtroende. Spelarna har kul på isen. Detta speglar också av sig till oss som tittar och gör det extra kul även för oss.

Segern var heller inte vilken som helst, den innebar VSK:s tionde raka match utan förlust. Om inte vi är felunderrättade, ni får gärna höra av er isåfall, så innebär det ett klubbrekord. VSK:s längsta förlustfria svit någonsin.

Det är faktiskt i underkant att kalla sviten förlustfri då 9 av 10 matcher resulterat i seger. Till råga på allt så har tre av matcherna varit bortadrabbningar mot toppkonkurrenterna Villa, Edsbyn och AIK. Det är en svit som förpliktigar och bådar gott.

På fredag väntar Hammarby på Zinken. Låt oss hoppas att Sports får ihop tillräckligt mycket folk för en supporterbuss då. Fredagsmatcher mot Hammarby är alltid roliga även om Bajen inte är vad de varit. Ses vi inte där så hörs vi här. Tio ska liksom bli elva!

Facebook Comments Box